torsdag

Uppdateringarna på facebook flödar om vinkvällar, festivaler och parkhäng. Information som också dyker upp mellan varven är hur VARMT det är, och att det knappt svalkar i det 22 gradiga vattnet. Jag har 12 grader, och det regnar.

Idag cyklade jag en tur. Jag blev dyngsur och nu har jag ONT i röven. Antar att det blir så om man cyklar i en och halv timme bland berg och dalar.

Just det. Jag hamnade i en filminspelning också. För socialpartiet eller dylikt. Du ser mig på bio inom kort.

Roger över roger ut

ett rim

I brist på annat att göra en kväll som denna,

Tog jag mig papper och penna,

Och tänkte skriva en rad eller två,

Så att jag någon timme ihjäl kan slå.

 
Till Bodö jag reste för att jobba ett tag,

Nu har jag vart här i en vecka och håller på att få slag.

Det regnar jämt och himlen är grå,

Det är fan inte konstigt att man spader kan få.

 
Man skulle lätt kunna ta mig för bitter,

När jag ensam i min träkällare sitter.

Men ty det är jag ju ej,

Ibland kommer annebritt och säger hej!

 
”jaha är det du i kveld IGJEN?” sa en tant till mej,

Jag tror dock inte hon blev alldeles till sej.

53 dagar i grannlandet jag har kvar,

Om jag då en macka om dagen tar,

Hur ser då magen ut i höst,

För att inte tala om lår, röv och bröst?

 
Ja, det var en sammanfattning av tankarna för dagen,

Hoppas ni av rimmet inte blev allt för tagen.

Skriv ett mejl, på msn eller ring mig på skype,

Det sistnämnda är en riktig hype!!

 
Ha det toppen och sådär,

Så fortsätter jag sitta här.

Tror dock jag ska terra läkarstudenterna en stund,

De ska inte i natt få en endaste blund!


det här är en rubrik

Alltså, det kan hända att jag redan blivit knäppare än vanligt, mer lättroad än innan, och kanske har jag även börjat tappa lite förstånd, men varje gång den här reklamen kommer på tv:n, så garvar jag läppen av mig, hahah:


"Lano för mor..och bestemor" hahaahhahaah

Kära nån.
Roger över roger ut.

tisdag

Kära, kära vänner, Ellinor är inte längre ALENE i sin träkällare i tverlandet, ty hon har fått sällskap av två stycken läkarstudenter från LINKÖPING. Man skulle kunna tro att jag sett dem förut, men ikkje. De har typ pluggat 50 terminer och befinner sig inte på HU så ofta. Men, summan av kardemumman - jag har sällskap, och jag gillar't. Dock åker de ju hem redan den 6:e augusti, så sen blir jag ensam IGEN.

Och igår, mina damer och herrar SKEN SOLEN! Jaaa då, inte ett moln på himlen så långt ögat kunde nå. Men det är klart, jag jobbade ju, så det var ju inte så konstigt. Det fina med det här stället är dock att solen inte går ner, så jag satt på terassen, käkade porre med tillsammans med läkarna, tills klockan blev halv elva. Och man skulle lätt kunna missta tiden för att vara klockan 17 på ettermiddagen. Inte helt fel, inte helt fel.

Innan popcornen (funkar så jävla bra att poppa micropopcorn i kastrull) sprang jag en tur med väldigt många UPPFÖRSBACKAR, dog lite och rullade i princip nerför. I mina lurar lyssnade jag på följande låt, och tänkte på min kära, fina vän tungelung, det är bara burkan som saknas:
 



Idag ska jag jobbä steenhårt mellan kl.15-22. Dessförinnan ska jag på BRANDKURS. Brandlarmet brukar tydligen gå relativt ofta på bygget. Det bli väl kanske lätt så när pensionisterna använder spisen och gör riktigt mat lite då och då för att varva med mackorna.

Avslutar med att visa mitt schema för kommande dagar:

Det är ganska enkelt. MOLN = Ledig. SOL = Jobbar. Men vi ser det från den ljusa sidan och ser att det har blivit rena rama VÄRMEBÖLJAN sedan förra veckan. Yes.

Med det säger jag tack för nu.
Roger över roger ut

Söndag

Ellinor knallade till jobbä klockan 7:45 i morse och får då höra att hon inte står med på schemat. In my ass, på mitt papper står det att jag ska jobba mellan 8-15, så, mig blir de inte av med. Sykepleiern för dagen försökte skicka hem mig, men TJI fick hon för vad TUSAN skulle jag hjem och göra? IStället fick jag besöka alla de pensjonister som enligt andra är "omständiga" och tar tid. Fine, inte mig emot. Jag gillar att snakke hobbynorska och berätta för alla att jag tycker det är kallt i Bodö och att jag ska vara här heeeela sommaren. Sen fick jag åka till mannen med teckningarna, "du MÅÅÅSTE stanna 30 minuter! Det går låångsamt, men det går", tsss, en halvtimme gick FORT, man kan spela gitarr, sjunga visor, kolla på internet och beställa visitkort. Jadåå, det gick feint. Lite tidigare smet jag dock hem, kändes litt onödig att fem personal satt o glodde på varann. Nu - städa ihop mina prylar så de nya svenskerna får plats i bl.a kjökkene.

Jag är inte speciellt känslig, vare sig för blod, sår, bajs och (ja, ni fattar), MEN. Ögon, uuääck, ögon är ÄCKLIGT. När då en gubbe tar fram en sugkopp och säger att jag ska plocka ur porslinsögat och göra rent i, jag citerar, "gropen", hann nyansen i nyllet skifta från grisrosa till vitt på två sekunder. Eh.

Avslutar med den hetaste bilden ni någonsin skådat (antar jag) på ingen mindre än JAG SJÄLV iklädd arbetsuniformen. Pikétröja och moderiktig MAGVÄSKA. (Döden.) Till det har jag då även träningstights (bekvämt, yes) och, gympaskor. WOOHOO! Det här blev precis en modeblogg.



Ja, jag vet att huuvet ser lite skevt ut, men, whatever.

Roger över, roger ut


midsommar..dagen?

God middag!
Midsommarafton bjöd på lyxig kvällsmiddag i form av köttdeijg och spagetti, samt efterrätt bestående av nötsjokko DIREKT ur burken (ja, ja, lite trash, men hey, det är gott). Efter denna delikata måltid gick jag och nannade kudde. Klockan var alltså 21:30. Sen sov jag i 12(!) timmar. Ja, där har ni det, mitt typiska norge-liv, woohoo!

Idag, tog jag på mig löpardojjerna och inbillade mig själv att jag skulle springa. Ha hA HA! det orkade jag inte, så jag GICK istället. Bättre än ingenting kan tyckas.

Nu ska jag om nån timme gå kveldsvakten (15-23) för att sedan i morgon gå morgonvakten. YES, det är ju perfekt. Ellinor kommer vara en DÖD tjej när hon möter de andre svenskerna på busshållsplatsen i morrn eftermiddag. Här kommer iallafall ett par BILDER dagen till ära:




Utsikten från: ellinors berg (eller okej, ellinor kulle kanske passar bättre, haha)

Sedan, helt från ingenstans fick jag PLÖTSLIGT se något jag inte sett på länge,nämligen, MIN EGEN SKUGGA! WOHOO!

det betyder ju faktiskt, att solen lyser, YES!

En uttråkad ssvenske som snart får sällskap i källaren av trä - roger över roger ut


gla jävla midsommar

God ettermiddag.

Antar att ni firer midsommar, dansar runt midsommarstång, äter sill och dricker nubbe och sådär. Själv har jag JOBBAT. Helt ensam har jag kört runt över berg och dalar (faktiskt, helt på sant) för att hitta till de pansionister som trenger selleskap. Och inte nog med DET, när jag varit hos en gubbe och snakket med honom i en halvtimme eller så, sjungit lite Evert Taube (jaa, mamma. Det är tur att du lärt mig sångerna..) och sedan åkt därifrån för att träffa kvellsvaktepersonellen kommer gubben ner, går in i personalrummet och ger mig ett PAKET och tycker det var trevligt att träffas. Ja du, dessa norrmän. Jag bugar och bockar alltså. Kanske ska jag hänga upp bilderna på mitt trärum. Vi får se.





Ni ser ju själva, vilka mästerverk. I kuvertet, ligger dessutom en CD, haha.


En svenske i tverlandet som hoppas du tar en nubbe för mig ikveld också, roger över roger ut


Emelie Backlund

TILL DIG TÄNKER JAG SÄGA; TACK UNDERBARASTE FINASTE SNYGGASTE SNOPP FÖR BREVET/PAKETET!
Jag bölade en skvätt eller två, käkade upp godiset och ser sannerligen fram emot att se filmen! :D
Du är bäst.

Puss&kram


eg har vatt på tur

Alltså. Det finns inte mycket att göra i tverlandet när man är svensk, 22 år, vars enda vän är Anne-britt 58, och bor i en källare gjord av trä som borde ha ruttnat för länge sedan med tanke på hur satans mycket det regnar. MEN, jag är inte bitter, nej det får ni ikkje tro. Jag menar, man kan se på tv, slösa bort MÅNGA timmar framför datorn (på riktigt, VAD HADE JAG GJORT UTAN DIIG ÄLSKADE PC??), iallafall, finns det en sak till man kan göra. Man kan gå på tur. Eller promenera som jag väljer att kalla det på svenska. Så idag, tog jag återigen på mig gympadojjerna och tänker gå ut när plötsligt (okej, inte så himla överraskande, men iallafall) Anne-britt sticker ut plytet och frågar om jag ska ut o jogga. Eh, njaää, träningsvärken(!) sen igår gör att jag ser ut som en gnu som skitit på sig i blöjan när jag går, men, en promenad tänkte jag klara av. Hon tipsar om en stig. jag följer stigen, kommer upp på ett berg, hittar typ ett elljusspår. Wohoo! Då kan man springa utan att någon ser.

Jag fortsätter detta spår ca 40 minuter tills jag ser ett berg jag vill bestiga. Inte lika högt som kebnekaise kanske, och jag väljer att döpa det till, hör och häpna, ellinors berg. Jadå. utsikten är FANTASTSIK och jag borde haft kameran med mig. Det hade jag inte. Nån annan gång tänker jag ha det, så även NI får ta del utav den otroligt, vackra utsikten (jag låter som en panschis, men Hey, säg det till nån som bryr sig). Fortsätter sedan min promenad på spåret och finner skyltar där det står "sjurnakken". ytterst spännande och jag knallar vidare. När jag knallat över sten, sumpmarker och rötter i ytterligare en halvtimme kommer jag fram till..ingenting. jag förväntade mig något storslaget, fucking amazing, vackert och extraordinärt (speciellt efter ellinors berg liksom) men, möts av en plätt där man bara ser..träd.

Note to self - gå inte över sumpmarker/myr/sjöar i gympadojjer. Du blir BLÖT om fötterna.

I morrn är min första arbetsdag ALENE då jag ska hitta till alla som akkurat trenger min hjälp. Herregud. Önska mig lycka till.

Roger över roger ut


...

Så här är det: vädergudarna tycks hata mig och bjuder den lediga dagen till ära på SPÖREGN. För att skratta dessa högre makter rakt i plytet  - stack jag ut och SPRANG. Det i sin tur resulterade i att jag blev mycket BLÖT, och KALL. Satte ner mitt otränade arsel i soffan och kollade norsk tv- Fett roliga reklamer btw, och där satt jag tills en ilsken jävla cichuaha (stavning, what's so ever) kom och skällde ut mig efter noter. Då flydde jag till mitt säkrare rum och stängde DÖRREN (jag har ett draperi i form av ett..tygstycke), så nu är jag i sikkerhet.

En söt liten norsk tant välkomnade mig till Norge igår, och, framförallt till tverlandet. "Du kommer nok ikkje tillbaka til sverige. Du må stanne her. Vearet vårt er ju helt perfekt da!" ha ha HA! Jag skulle ha tagit med mig vinterjackan. And thats all i'll have to say about that.

Nu börjar jag bli fucking BORED, och när turturduvorna kommer på söndag, ska dom minsann få veta att dom lever, ho ho, de ska få höra min LJUVA stämma hela ettermiddan, vare sig dom vill eller inte.

Dagens låt:



Roger över, roger ut

Byen

Ellinor har idag upptäckt Bodö so to speak. Busstuuren på ca 40 min enkel resa a 31 NOK(STUDENRABATT! WOHO!) gick ju väldig dejlig faktiskt, mycket på grund av min norge-mamma Anne-britt. Jobbigt bara att hon släpade med mig till Nav (arbetsförmedlingen), när jag skulle till likningskontoret. Men, när mamma anne-britt gått, kirrade jag biffen och fann ett kontor. Nu är det bara o vänta på LÖÖN. YES!

Just det, Byen bjöd på fin-fina extrapriser:



Inte så himla KONSTIGT kanske när man tittar ut och ser, det här:



That´s all for now,
Snyggaste svensken i Tverlandet, som tänker äta RIKTIG mat till lunsj - roger över roger ut.


skämt

ha ha HA! Kul norge! Wohoow! Där fick ni till ett redigt skämt!


Det är väl ett skämt va..? Nej just det. "I Bodö är medeltemperaturen 12 grader på sommaren."
Döden.


I am, alive

Ja för fan, jag lever och så gör även pensionärerna jag träffat idag."Du snakker ische braa norsk!" Nä, okej. Jag ska tänka på det tills nästa gång, tanten. Hjemmetjenstene i Tverlandet har en blandad kompott människor att bjuda på. Chefen radar upp vilka brukare du skall ha för dagen, samt vad som ska göras med dem. sen ska du sätta dig i en bil och HITTA till alla dessa människor som du blivit tilldelad. DÖDEN. Jag går liksom VILSE i RYD. "Ja, det kan vare lurt å skrive ut et kart", haha, ja för fan, tack för tipset!

Sen till det här med medicjinhanteringen. VAD är GREJEN med alla dessa KORGAR, DOSETTER OCH(!) BURKAR?? Det är alltså inte mindre än TRE steg från det att jag tar tabletten från den första korgen tills dess att rätt panschis FÖRHOPPNINGSVIS har rätt medikament. Jag har idag fått "uppelärning" på hela medicinhanteringen, vilket innebär att jag fick titta på i morse när den hastigaste (alltså, när hon pratar, jag DÖR återigen) personen plockade med pillren. Nu är jag FULLÄRD! Sen visades hur man la om och gjorde rent ett drän (för övrigt gjordes såret rent med Nacl. Vad hände med KLORHEXIDINSPRITEN??? VAD??)

Och, Norge, återigen, vad är grejen med MACKORNA? Idag har jag annars lärt mig två saker om grannlandet:
1. Potatissallad är billigt
2. "Ja du er svenske ja, ser det på huden din, vil du aldri være så brun her" (...)

Nu hopes jag anebrit kommer hjem til bojligen sin snart, har nämligen ett spörsmål till henne angående min planerade tripp till byen i morrn. Eh.

Roger över roger ut

jobba jobba jobba-aa

Okej, nu tar jag mitt pick o pack (läs, 40 NOK till lunsj eftersom affärsjäveln var stängd igår) och knallar till jobbä. Mycket spännande, mycket. Man får hoppas att jag fortfarande är alive i eftermiddag.

Wish me veldig mye lycka till! Wohoo!

Over and out.

man lär sig något nytt varje dag

I norge får man köra bil på cykelbanorna och alla affärer är stängda på söndagar. Det hade varit bra om jag visste det sistnämnda när jag handlade i fredags.

Over and out

Sol

Okej, solen fortstätter skina vilket jag tackar de högre makterna för. vad FAN hade jag sysselsatt mig med helt fucking alene om det hade REGNAT? Jag har då ingen aning, och tänker inte fundera mer på det, utan tänker snart bege mig ut i fjöss-norge-solen. Och i och med att den är så himla fjössun, är det väl en himla tur att jag ska hit i september:

Ja då så att..


Mah hotel YO



En svenske som ska jobba HÅRT på brännan - roger över roger ut


Silence

Det slog mig precis att jag har hållt klaffen en hel dag. Inte så mycket som sagt ett ord på HELA dagen. Därför är jag nu tvungen att prata lite med mig själv. Så jag inte glömmer bort hur jag låter liksom. Ledigheten fortsätter och solen har skinit hele dagene! Jag har jobbat STENHÅRT på min nästintill obefintliga bränna och kan nu så här på kvällskvirren dra följande slutsats: norgesolen är för himla KLEN. Inte ett uns av solbränna syns på varken min fläskiga buk, lår rygg eller tryne. Vad hände där liksom? I ren protest tänker jag därför stanna inne resten av kvällen o kanske titte på en film. I morrn är sista leidiga dagen, sen får jag snakke norsk med panchisarna. Woop woop!




Mitt scheeema


En tunnel


Säga vad man vill, men det är ganska tjusigt faktiskt


Det här är vad man kan se om man tar en 2 timmarspromenad i tverlandet




På Skype heter jag roniillee, lägg till mig och slå en signal för bövelen!


En svenske med besvikelse på den norska solen - roger över roger ut


Kjempeflott

Dag två i grannlandet har bestått av en tuuur i distriktet (tänk norsk nu) tillsammans med chefen för hjemmetjenstene för att se var tanterna o gubbarna har sin boilig nånstans. Utöver det har jag inte gjort nånting förutom att ha bränt fast en omelett och poppat micro-popcorn i en kastrull. VAd gör man om man inte finner en micro i hushållet. Två saker har jag uppmärksammat om norrmännen:
1. De äter INGENTING till lunsj. Eller en macka som de förvarar i matlådor. Det räknas INTE som MAT.
2. De säljer inte telefon-sim-kort på varken macken, Bunnpris eller RIMA 1000 i Tverlandet. "nei du de har vi ikke her. Du må åke in til byen då". Jaha.

Just det, skype har jag skaffat mei också. Mycket trevligt initiativ. Mycket.

En förslappad svenske i en källare i bodö - roger över och roger ut

welcome to my crib

Shit, det här är mitt TREDJE inlägg för dagen. Blondinbella, släng dig i väggen!




The view från ballen

Här är min trävrå i källarn. Wohoo!

Den här bilden tog alltså nyss. De säger att solen liksom..skiner hela natten?


DA HOOD

Hahah jag DÖR. Jag är mitt ute i ingenstans, mitt bankort funkar inte på mataffären och jag bor hos en 58 årig kvinna i hennes källare.

Alla flygresor gick fint, och jag och fotbollslaget (hur många är man ens i ett fotbollslag?) fullt av män gick av på samma ställe. Tur att det finns hjälpsamma fotbollsguttar som lyfter ner ens "heavy stuff"-märkta väske från rullbandet. om ni ser det här boys; JAG BLIR GÄRNA HJÄLPT OCH RÄDDAD EN GÅNG TILL!

Så nu sitter jag här i en källare i Tverlandet och konstaterar att all min packning kommer lukta trä när jag åker hem. Var och hälsade på hjemmetjenstene nyss, de verkar kjempeschysta iallafall. Och jag fattar typ vad dom säger. Mest hela tiden.

Och just det, jag ska ju bo med 2 andra människor från sverige i källar´n också. De var tydligen ett par, så de fick dubbelsängen. Eh.

I Helgen ska jag bo i det här huset allene, hon som äger huset pyser iväg till fjällstugan som hon har på nån fjälltopp i närheten. Maj gad. Kan hända att jag kommer att behöva psykiatrisk vård när jag är hemma döh.


Regn blir det tydligen också. Woop woop!




Med en gäspning efter att ha rest sedan 02:30 i morse - roger över roger ut


Arlanda

Ellinor har alltså kommit sig ända till Arlanda. Skulle vackert hämta ut sin biljett på falustation i morse klockan 03:15. Synd att dom hade stängt tills 05:30. Jobbigt att man behöver en biljettjävel för att komma in på arlanda.

Det är en himla tur att det var en schyst kille som jobbade som konduktör o fixade en el speciale-biljett till mig



                                                                        Hempa-bempa tågbiljett


Nu sitter jag då på Starre och sveper i mig en Latte minsann. Breve mig har jag ett hånglande par som kommer få rödhåriga barn. Och framför mig har jag en barnfamilj som ska till grekland minsann. Den minsta ungen kommre bli snygg när han blir stor. Iallafall om han brås på pappan.

Roger över roger ut


La problema

Ja då så att, helt utan anledning råkade jag alltså RADERA mejlet med tågbiljetten och dess bokningsnummer. Inte fan hamnade det i "skräpkorgen" eller vad det nu kallas heller. Undra jag vart det tog vägen.
Roger över, och roger ut

En blogg

Okej. Jag kommer inte bli någon ny blondinbella, och heller inte någon kissie (eller?). Det här är helt enkelt en jävligt dålig blogg, som kommer innehålla något svenskt, nåt norskt och kanske eventuellt en släng av hemlängtan. Froom, du får helt enkelt se till att kommentera väldigt flitigt nu ;)

Roger över roger ut.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0