lördag

Idag är det lördag och jag har minsann jobbat mellom 7-15. Jag tänkte att jag skulle ta och beskriva hur ett sjukhem ser ut i norge. Eller iallafall hur det ser ut i Froland. Helt objektivt utan några personliga åsikter då, alltså. Eh.
 
Tänk dig en byggnad typiskt 70-tal. Den är i flera etage med lägenheter, och det finns även lyor på källar-planet. Bredvid mitt omklädningsrum finns ett RÖKRUM för personalen. RÖKRUM!? Det känns ju väldigt..1980 kan jag tycka. De övriga lägenheterna består av ett och ett halvt rum med toalett. Där inne har pensjinoisterna sin säng. Och eventuellt en fotölj. Och på väggen hänger möjligtvis någon tavla - då alltid något kristet budskap såsom "gud er med eg", eller så sitter självaste jesus där på väggen. Alla lägenheter har samma eländigt fula gardiner, orginal från 1970-tiden skulle jag gissa.
 
Korridoren är endast en korridor, med ett par fotöljer på ett ställe. När medicinen ska delas ut gör oftast syster det (eller sykepleietstudenter), detta sker med hjälp av en VAGN som man hämtar i ett "rum" där alla läkemedlen finns. Även sådant som morfin, zopiklon, oxycontin, you name it - allt finns där. Utan extra lås eller koder.
 
Sedan delar man då alltså ut pillrena i små burkar - det känns väldigt 1970-tal inom äldreomsorgen det också. Det är liksom inget "hem", jag skulle mer vilja kalla det för instutition. Sedan, mina damer och herrar, ÄLSKAR man hemenevrin i detta land. Man älskar det så mkt så man gärna ger 1200 mg per dag. Eller kanske ännu mer. MERA BENZO ÅT FOLKET! Eller? Herregud. Detta går emot ALLT som jagi princip lärde mig under termin fem.
 
Jag har delegation på "vid-behovs-medicin". Jag tycker att man kan gå runt med en "orolig tant" en stund, läsa en jävla dagstidning eller torka ett förbannat bord istället för att droga de stackars pensionäerna. Okej om de har ont, sannerligen LIDER av sin orolighet, men när det är ett "problem" för personalen, nej. Då ger jag inte 600 mg hemenevrin. Detta fick jag, vad ska jag säga, höra idag, inte var korrekt. Nej ty, ge HEMENEVRIN!!
 
Saker som reminessans,taktil stimulans, musikterapi och sådär, har man nog aldrig hört talas om. Kanske jag borde ge dem namnet Naomi Feil, och slänga åt dem en vetenskaplig artikel?
 
Det här inlägget är alltså skrivet helt opersonligt, objektivt och helt verklighetsförankrat. Fantastiskt.
 
Ikväll ska jag, Lovisa och Sivert dricka vin.
 
Roger över roger ut

Svorsk

Ja. Svorsk är för tillfället språket jag tillämpar. Sivert, som är den enda norrmannen bland många svenskar väljer att kalla det för det. Han hänvisar även till programmet skavlan lr något som referens. Jag har inte sett programmet, så jag ger några exempel:
 
- Vill du gå på do og tisse?
- Har du spist?
- Vill du ha täppe och pute i senga när du vilar?
- KOlla vilken stor schlang!! hahah, nä, okej. så säger vi inte. Men schlang är iallafall ORM. fett kul ord att använda i andra olämpliga sammanhang.
 
Iallafall. Vi blandar nors, svensk och dans i det här hushållet. En gubbe fårgade mig var tusan i Norge jag kom ifra då eg hade så konstigt dialekt. Jag svarade att jag var svensk. Som svar på detta fick jag ett "hmm" och jo, det var ju till synes lustig norsk jag pratade.
 
Lovisa har kommit på att Norge är sveriges "kant", och beskrev det för Sivert att han skulle tänka sig en rulltårta. På den skär man alltid bort kanterna för att få jämnare bitar. Väldigt bra beskrvning tkr jag.
 
 
Idag har jag föressten jobbat mitt första "riktiga" pass. Javisst vet ni. De är generösa med upplärninga här. Jag fick en aftenvakt, sedan fick det vara bra. Men eftersom jag är en naturbegåvning är ju detta inga problem. Eh.
 
I morrn är jag fri, och solen ska lysa säger dom. kanske lägger mig ute på asfalten og jobbar på brännan.
 
Slänger in en bild på mitt boende. Förstår att ni är lite avis på standarden. Kanske kommer det ett inlägg med "inomhus-bilder" också. Vi får se.
 
 
flådigt va?
 
 
Roger över roger ut
 

Edderkopp

Största spindeln jag sett som inte varit inglasad på zoo liksom. Den sitter på mitt fönster och mäter typ två meter MELLAN ÖGONEN.

 


42

Idag skiner SOLEN!! woop woop! Ser faktiskt väldigt angenämnt ut. Dock hinns det inte njutas mkt av den, ty jag, Lovisa, Fanny och Sivert ska åka in till Byen, yeah. Skatteetaten väntar oss och dit ska vi minsann åka buss. Turid (the master) skickade mig ett sms med rutetabellen. Hon är för bra den där Turid.
 
Annars, har inte mkt hänt sedan igår. Lovis säger så himla roliga saker. Nedan följer en konversation som vi hade när vi var ute på en liten promenad, där vi hittade REMA 1000, en minibank, ett bibliotek, ett sportsenter, och framförallt en LEKPLATS:
 
"E: Jag har genomskinliga byxor och speeetstrosor!! wow wow wow
L: Jag har lite för tajta byxor så jag nästan får cameltoe."
 
 
HAHAHAHA, man dör ju lite.
 
Nu tänkte jag ladda upp ett par bilder men det funkar inte så jag skiter i det. Synd.
 
Just det! 42. 42 dagar ska vi vara här. Jag ska jobba 33 av dom. Det är nog ganska lagom.
 
Roger över roger ut

Froland

Kära vänneer!
 
Vi är framme i Norge. Bussresan från Oslo tog alldeles för lång tid, sätena var osköna och man kunde inte ladda mobilen. Vi kom iallafall fram till Harebakkens bussterminal tillslut, pissnödiga, hungriga och eländiga ringde vi då till Turid som kom och hämtade oss efter att vi hängt ute och väntat en halvtimme i regnet.
 
Boendet är ett internat som vi delar med Fanny, Stine, Sharri, Sivert, Björn och Karl. Det finns ETT kylskåp, inga skafferier, igår fanns inga djupa tallrikar och inga skedar (det går att äta havregrynsgröt med GAFFEL också). MEN, vi har iallafall FYRA duschar och lika många toaletter. Fram tills nyss hade vi inget INTERNETT men vaktmästare FRODE kom och fixade det nyss, Två st bokstäver i det 20-teckninga lösenordet hade nämligen hamnat i fel ordning.
 
I övrigt, spöregnar det, jag fattar inte vad Stine och Sharri säger (danskar) å andra sidan fattar dom inte vad jag säger heller, jag får inte jobba i hemtjänsten utan ska vara på sjukhemmet, något som tydligen varit bestämt i VECKOR utan att jag vetat om det, en liten petitess bara, (Detta ska ellinor klaga fett mkt på. Eventuellt även kräva högre lön. Jag är lovad att jobba på hemtjänsten. Så det så) och när jag ändå håller på att klaga kan jag ju berätta att jag inte fattar vad norrbaggarna här säger heller. Sivert berättade även att det här var en väldigt RELIGIÖS del av landet. Hurra.
 
HEJJA NORGE!
 
¨Roger över, roger ut

Torsdag

Idag är det tosdag och jag upptäckte precis att jag har jättelångt hår i armhålan. Jag förfaller. Bör kanske göra en minnesnotering att göra nånting åt dessa hårstrån senare.
 
I övrigt, skiner solen även idag. Eftersom mossan och fassam får besök i deras hus idag, har jag fått en miljon sysslor att göra. Dessutom, är jag utskickad ur mitt gamla flickerum, och från början var jag förpassad till härbret på gården. Detta har dock förhandlats upp så jag får sova inomhus, fast att det kommer finbesök från Heby och Götlaborg.
 
Så idag, ska Ellinor bädda rent i sängar, tvätta, dammsuga, skura(?!) verandan, hjälpa till att hämta trädgårdsmöbler, göra mat och handla. Häärreguuuud. Bryr sog folk verkligen om att verandan är SKURAD?? så länge det finns alkohol och skithuspapper tänker jag att det kan bli en lyckad fest.
 
Nej men, dags att sätta igång med sysslorna, haha.
 
Roger över, och ROger ut

rubrik

HALLÅ BLOOOGGEN!
 
alltså maj GAD vad det har hänt saker sedan sist vi hördes. wow wow wow!
 
Eller. nej. Det har det inte. Jag och min enda sanna mobbade vän var iofs ute häromsistens ´på stans bästa sommarställe, Rådis. Där gick vi från att vara 23 år och barnlösa till att bli 30 och MILF:ar. Tja, tiden går fort när man ´har roligt. Men, de nyblivna 30-åringarna blev bjudna på vin så en ska väl inte klaga.
 
och idag, idag har SOLEN SKINIT HELA DAGEN! gissa vad Ellinor har gjort?? Just det. hängt ute. I solen. Nu är jag bränd. Fukking najs.
 
I morrn ska jag försöka få tag på en läkare som kan tänkas skriva ut lite dukoral till mig. Detta projekt har jag styrt med flera dagar nu, människor är fanimej trånga. Jag har ett sista alternativ, sen får jag be till en Gud om att jag ska slippa få kolera i Thaimahai om jag inte får nåt utskrivet. Blöh.
 
och i morrn kommer LOVISA!! weeeeeeeeeeei! fett med najs!!!!!!
 
 
¨PUSS OCH KLEM
 
ROger över, roger ut

Måndag

Jaha. Så blev det måndag. Smhi hade lovat SOL för ovanlighetens skull, och YR.no höll med. Detta var ju dock bara bluff och båg, och ute är det...mulet. Men, jag ska väl inte hänga läpp för det regnar ju faktiskt inte. YEAH.

Jag hade tänkt att steka mitt fläsk idag, något som inte kommer gå jättebra om jag inte sätter mig i en stekpanna på spisen det vill säga. Och detta är jag inte jättesugen på. Jag får väl helt enkelt fortsätta läsa min bok och EVENTUELLT använda någon maskin i gymmet på övervågningen. He. 

I eftermiddag ska jag åka in mot den stora staden och träffa min enda sanna mobbade vän över en bit mat och eventuellt (antagligen) ett glas vin. Eller två. Å andra sidan är det ju måndag. I falun, lär garanterat vara DÖTT. Men en och annan a-lagare kanske är ute på, då kan vi ju hänga med dem.

Tänkte avsluta med lite bilder så du som läser om mitt INTRESSANTA liv kan få dig ett ryck i mungipan.




Jag vet att jag hånade din väska i kamoflaguge (stavning?!) Leonor, nu är det din tur att håna mig. Varsegod!



Ellinor typ fem år. Jag har ju sagt att jag inte var ett vackert barn. Polisonger, mimmi-diadem som gör MIRAKEL för frisyren, träkule-halsband, rutig skjorta, och jag tror minsann att jag hade rosa manschester-byxor till denna outfit också. YEAH!




Här går Ellinor i fyran. Året är 1996, och ni ser ju, snacka om att följa modet. Hahaha jag DÖR. och lenor, här kan du även se hur mina ögonbryn ser ut o-noppade. Vi snackar landningsbanor.



Ellinor på makserad. Går nog typ i åttan eller nåt. Tandställning och clownnäsa. Och pincetten, eller eventuellt en rakhyvel, har jobbat HÅRT på ögonbrynen.


Tja, hoppas att du skrattat åt min misär,
Roger över roger ut!

Söndag

Hallå bloggen!

Ja alltså. Jag har gått och blivit deprimerad. Regnet ÖSER ner, ibland är det strömavbrott, ofta fungerar inte internet och jag har INGEN mottagning på telefonen. Om jag inte hänger på bron vill säga. Något som inte är jätteangenämnt i det ständiga spöregnet och den 10-gradiga värmen.

I morse när jag gick upp kröp det i "hitta-på-något-nerven". eftersom utbudet av saker att göra inte är jättestort, behövde jag ju iofs inte få beslutsångest. Då jag får 7300 riksdaler av adecco i morrn som tack för att jag jobbade förra sommaren, såg jag ingen som helst anledning att spara de få 100-lapparna jag hade på kontot sedan innan. Så jag och Emilia åkte till Tuna-tutten för lite shopping. På tuna-tutten har de linnen med ELVIS på H&M, det är coolt och jag köpte ett. Sedan kanske jag även köpte lite mer. Typ. I morrn ska jag gå på bolan och handla en bibba (fassans uttryck för Bag In Box) som jag och Lovisa kan glädja oss åt i NOrge. Yeah.

Roger över roger ut

pengää

Fick ett trevligt mail från Adecco. Om bara pengarna hade kommit in på kontot också hade jag varit väldigt nöjd. Att se summan på ett papper hjälper mig inte nämnvärt.




springa sa jag!

Jag tänkte att jag skulle ut och springa en liten tur (med betoning på liten) eftersom solen typ sken, jag har ätit en massa mat plus att min fot känns mkt bättre. Så, jag snörade på mig jympadojjerna och sprang. I ca 10 minuter. Då jag helt plötsligt kände tarmen hoppa igång (På riktigt, det kändes som att någon grävde med spade i tjocktarmen. Satte igång en röjsåg och började rensa. maj gad). åh fy fa-a-a-an, det gick fanimej fort hemåt. Väl hemma hoppade jag in på dass, satt och sket i typ 20 minuter, nu har jag magknip och tänker nog aldrig i hela mitt liv mer vara ute och springa. Man ska inte motionera. Jag säger ju det.

Roger över, ROger ur

REGN

sen ville jag bara säga: JAG ÄR SÅ SATANS JÄVLA TRÖTT PÅ DET FÖRBANNADE FANSKAPS-RÖV-REGNET!!!!! Det är ju för bövelen värre än i Bodö. Där sommar-medeltemperaturen var 12 grader.


Fuck it.

Roger över roger ut


Froland? Arendal? Arendals kommune?

Ja, alltså. Det är inte lätt detta alltså. Det är lite oklart vad det är för ställe jag kommer hamna på om ca en vecka. Arendal ser kjempe-flott ut på google, en stad med skärgård och en massa människor. Sedan googlar man på froland som jag nu tror ligger i arendals kommune, men detta kan ju då alltså vara helt FEL. Men, om det nu är så är det mitt ute i ingenstans och en massa skog. Jag kommer ju känna mig som hemma med andra ord. Nu snakkade dessutom konsulenten på Ambio om att bussen från arendal till froland gick kl 22:30. En sådan biljett har vi inte ens. HEJJA NORGE!

Idag, ska jag träffa min enda sanna mobbade vän! Det ska minsann bli himla angenämnt. Och. Svarar jag inte i telefonen är det inte för att vara otrevlig. Det är för att jag inte har nån mottagning. Jag får sms flera timmar senare att kanske Du, eller DU har ringt tidigare på dagen. Nämnde jag att jag är mitt ute i ingenstans?


ROger över, Roger ut

"femtio sätt att träffa den rätte"

"Jag känner Pauls erektion pressa mot min rygg. Jag kan inte leka med den eftersom det är två saker jag måste göra. Desperat.

1) borsta tänderna
2) prutta

Jag behöver aldrig prutta när jag vaknar ensam. Men de få gånger jag vaknar upp tillsammans med en man så skulle jag lika gärna ha kunnat ha en trumpet i rumpan /.../ jag kniper allt jag kan. Det börjar göra ont. Jag måste kliva upp och prutta lite diskret och borsta tänderna. Jag hör Pauls röst i hallen. Om Paul är i hallen är så är det antingen något som är väldigt biologiskt galet, eller också är det inte hans erektion jag känner mot ryggen. Det är ingen erektion. Det är min laptop."

HAHAHAHAHA allltså jag DÖR. Jag älskar den här boken. Jag älskar den så himla mycket så jag läste ut den på en gång. Det enda ledsamma med detta är att den...tog slut. Är du kvinna och singel? LÄS DEN! Är du kvinna och o-singel? LÄS DEN! Äh vad fan - så länge du är någon som KAN läsa -LÄS DEN! (annars finns den säkert på ljudbok)

Roger över, Roger ut


Gym

Alltså. Jag ljuger ju om jag skulle säga att tanken aldrig slagit mig om en mer "fit" kropp, ett par magrutor, och att jag inte riitigt var lika mjuk att krama som i dagsläget. Dessa dagar som jag faktiskt är så HIMLA ledig, skulle ju faktiskt kunna ägnas till att försöka strama ihop buken, och bli lite mer TAJT. Med tanke på att min fot fortfarande är fukkad (Ja, maraton-löpares fötter blir lätt skadade. Så det så), fungerar det inte jättebra att springa. Dessutom SPÖREGNAR det ute. Precis som vanligt när jag är ledig med andra ord.

Sedan har ju iofs mossan och fassan ett mer eller mindre komplett GYM hemma hos sig, så möjligheterna för träning är goda.





Istället sitter jag här och käkar Toblerone. Det är nämligen också något dom har hemma hos sig.

Roger över roger ut



NORGE

Så fick vi då TLLSLUT rutten till grannlandet planerad. Det blev ju inte avresa den 24 som det var tänkt från början. Vilket vi nog iofs hade misstänkt med tanke på att det är midsommarhelg och..söndag. Så vi får åka den 23 juni istället. Klockan 09:32 går tåget från falun. Hurra. Jag som POÄNGTERADE för konsulenten att vi inte ville åka för tidigt på morgonen r/t midsommarfirande dagen innan. Iallafall. Är vi framma på Froland 20:35 samma dag. Det är ju trots allt bara 11 timmars resande. För att komma till grannlandet. Av dessa 11 timmar kommer 4 av dom att tillbringas på Sörlandsekspressen. Just det. På en BUSS.

I övrigt - händer ingenting förutom att jag läser en sjukt bra bok. Den heter 50 sätt att träffa den rätte och jag rekommenderar alla mina väninnor att läsa denna bok! Ha ha HA! Förjävla bra.'


Roger över roger ut

Bored

Tja. Vad säger man. Nu har min fläskiga ända befunnit sig i dala-landet i mindre än 24 timmar. Jag är redan uttråkad. Dessutom fick jag idag fukking migrän. IGEN. Andra gången på två dagar. Mitt huvud är fantastiskt.

Just det. Jag saknar mina grekiska gudar.

Roger över Roger ut


Sommerferie

Ja, alltså. Jag trodde ju att blogg.se hade fakkat upp min kära, gamla norgeblogg. Det visade sig att det var jag som inte riktigt hade koll på vilken mail-adress jag hade som användare.. Eh.

Iallafall, jag åker till norge den 23 Juni. Dagen efter det obligatoriska midsommarifrande som inkluderar folkdräkt, nubbe och snapsvisor. Perfekt timing tkr jag. Det allra, allra bästa, är att jag inte åker alene. Nej, utan LOVISA följer med mig till Norge!! Eller, om det är jag som följer med henne, who knows :) Iallafall, är jag inte FUKKING ALONE denna sommar, jag stannar bara 6 veckor, och när jag kommer hem sticker jag till THAILAND. Fukking NAJS!


Roger över roger ut

RSS 2.0